dmarcian Platform

Monitor uw domeinen met Alert Central

By december 8, 2020december 12th, 2020No Comments

We hebben het genoegen u te kunnen vertellen over de degelijke, in hoge mate aanpasbare Alert Central-functie op het dmarcian-platform. Momenteel is Alert Central beschikbaar voor bètagebruikers en zal binnenkort volledig worden vrijgegeven.

Op basis van gebeurtenissen op uw domein die fungeren als triggers voor het verzenden van alerts, ofwel waarschuwingen, kunt u met Alert Central uw domeinen monitoren zonder dat u zich hoeft aan te melden met uw dmarcian-account. Gebeurtenissen kunnen nieuwe of gewijzigde DNS-records bevatten (we zien bijvoorbeeld een nieuwe DMARC-record) en fluctuaties in volume tussen verkeercategorieën in uw domeinen.

U kunt kiezen uit handige communicatiekanalen voor alerts: e-mail, Slack of webhook. De waarschuwing bevat de details van het evenement en een link naar de Timeline-functionaliteit in uw dmarcian-account waar u nog meer informatie kunt krijgen.

Hoe werkt Alert Central?

Alert Central is gebaseerd op de Timetable-functionaliteit van dmarcian. Net als bij de Tijdlijn kiest u welke wijzigingen u wilt bijhouden en de waarschuwingen zorgen ervoor dat u in realtime op de hoogte bent van de wijzigingen. Wanneer we een DNS-wijziging opmerken, wordt een wijzigingsgebeurtenis geactiveerd. Als een DNS-record hetzelfde blijft, wordt er geen recordwijziging geregistreerd. Wanneer er zich een recordwijziging voordoet, wordt deze naar Alert Central gestuurd voor evaluatie op basis van uw alert-configuraties.

Waarom alerts instellen?

Alerts of waarschuwingen zijn nuttig in elke implementatiefase. Tijdens de beginfase van uw DMARC-project, wilt u misschien alle wijzigingen volgen die u actief aanbrengt; zodra u uw domeinen heeft beveiligd met een DMARC-handhavingsbeleid zal Alert Central helpen DMARC te operationaliseren door de alerts te richten op gebroken records en mogelijk domeinmisbruik. Ongeacht het type waarschuwing is het belangrijk om uitdagingen snel te ontdekken en indien nodig maatregelen te nemen om ze te corrigeren.

Alert Central configureren

Om uw alerts in te stellen, gaat u naar het item Alerts in uw DMARC Manager-dropdownmenu en volgt u deze stappen:

  1. Klik op de knop Create, die u naar het scherm hieronder brengt.
  2. Kies een template van bovenaf of configureer een nieuwe alert door de velden in te vullen.
  3. De naam die u voor de alert opgeeft moet uniek zijn, aangezien deze in de waarschuwing wordt gebruikt en gebruikers op deze manier gemakkelijk kunnen onderscheiden welke is geactiveerd.
  4. De domeinen die beschikbaar zijn voor alerts, zijn de domeinen die u ziet op uw domeinoverzichtspagina. Dit zijn uw DMARC-domeinen (ook bekend als FROM Domain of Visible FROM).
  5. Voeg ontvangers en communicatiekanalen toe. Gebruikers die geen beheerdersaccounts hebben kunnen geen kanalen toevoegen bij het kiezen van ontvangers, maar ze kunnen wel alle ontvangers of kanalen kiezen die beheerders hebben geconfigureerd.
  6. Wanneer u de formuliervelden heeft ingevuld, klikt u op Create Alert en klaar!

Om een ​​alert te bewerken of te verwijderen, gaat u naar de hoofdpagina van Alert Central en volgt u de pictogrammen voor bewerken of verwijderen.

We zijn er om mensen te helpen DMARC te begrijpen en te implementeren, dus neem contact met ons op bij ons als u vragen heeft over ons platform of Alert Central.