Wat zijn bronnen, welke soorten bronnen zijn er, en waarom noemen we ze zo?

Alle bedrijven die hun klanten de mogelijkheid bieden om e-mails te verzenden met hun eigen domein noemen we 'bronnen'. Dit vertaalt zich naar elke infrastructuur die in staat is om 'e-mails te verzenden namens anderen.' Met deze verklaring in gedachten kunnen we verschillende soorten bronnen identificeren, waarvan de meest opvallende zijn:

 • E-mail Service Providers - bieden u de mogelijkheid om bulk-e-mails (marketing-e-mails en / of transactionele e-mails) met uw eigen domein te verzenden
 • ISP's - bieden u de mogelijkheid om e-mails te ontvangen en te verzenden met uw eigen domein (zakelijke of persoonlijke communicatie, maar geen bulkmail)
 • Overige diensten - bieden u de mogelijkheid om e-mails te verzenden met uw eigen domein. Dat kunnen ondersteunings- / ticketingsystemen zijn, betalingsproviders, online verkoop services, enz.

Naast het vermelden van een specifieke infrastructuur als een bron, biedt dmarcian u een kort overzicht van de mogelijkheden van die bron, links naar openbaar beschikbare bronnen inzake SPF- en DKIM-configuratie, dingen waar u op moet letten en alle algemeen nuttige informatie over die bron. Deze informatie is beschikbaar zowel in onze applicatie als in onze openbare archief voor broninformatie DMARC .IO (meer informatie over deze bron kunt u hier vinden).

Waarom zijn bronnen belangrijk?

Bronnen zijn om vele redenen belangrijk, bijvoorbeeld, vanwege het gemak van het bekijken van één bron in plaats van 50 standalone IP's waarlangs uw domeinverkeer gaat. Misschien wel de belangrijkste reden is het hebben van het juiste mechanisme om alle services die uw bedrijf via zijn domeinen gebruikt goed in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat deze strak en netjes worden georganiseerd.

Hoe worden bronnen gemaakt en bijgewerkt?

Er zit veel nuttige informatie in DMARC-rapporten. Om een ​​bron te identificeren, moeten we kijken naar de details over de verzendende infrastructuur; met andere woorden, we moeten verkeer identificeren als afkomstig van een bepaalde server / netwerk om u te laten weten 'Hé! die e-mails komen van Bron A.' Dat doen we via meerdere mechanismen en combinaties van verschillende stukjes en beetjes die het netwerk van een specifieke bron het beste categoriseren.

Vanwege de aard van het e-mailecosysteem is dit proces niet perfect. Er zijn twee risico's bij het creëren van een specifieke regel om een ​​bron te categoriseren:

 • de regel kan ofwel te breed zijn en onbedoeld verkeer opvangen
  of
 • de regel kan te beperkt zijn en verkeer missen dat afkomstig is van de opgegeven bron.

Om een ​​van deze fouten te voorkomen, maken we gebruik van een groot aantal mechanismen, zowel geautomatiseerd als handmatig.

Wat gebeurt er als een bedrijf plotseling een heel blok nieuwe IP's gaat gebruiken met een compleet andere footprint dan de rest van zijn netwerk? Dat is waarom we het handmatige aspect van het proces hebben, wat ons in staat stelt om dergelijke veranderingen gemakkelijk op te vangen en ervoor te zorgen dat onze bronnen up-to-date worden gehouden.

Uw rol in het proces

Hebt u een rol in het proces van broncreatie en -onderhoud? Natuurlijk, en geen kleine rol! Gezien de enorme hoeveelheid bronnen en het enorme aantal bedrijven dat dergelijke diensten aanbiedt, is de betrokkenheid van iedereen in de hele keten nodig om maximale efficiëntie te garanderen. Uw rol komt in het spel wanneer u

 • een ontbrekende bron zou willen zien die op de lijst willen van de dmarcian-applicatie staat
  of
 • een update zou willen melden in de infrastructuur van een bron, of het nu gaat om het toevoegen van een nieuw stuk aan de verzendinfrastructuur of een verandering in de mogelijkheden

We moedigen u sterk aan om dat te doen met behulp van de applicatie van dmarcian . U kunt de toevoeging van een ontbrekende bron aanvragen door te klikken op 'Source Legitimate' naast elke niet-vermelde bron op het tabblad 'Dreiging / Onbekend' van de Detail Viewer in uw account:

Als u een update wilt melden, kunt u een e-mail sturen naar support@dmarcian.com met een uitleg over hoe u denkt dat de bron moet worden bijgewerkt en informatie die bij het uitzoeken kan helpen.

Wilt u het gesprek voortzetten? Ga naar het dmarcian- forum