DMARC RecordTechnische Ondersteuning

Een DMARC-record in DNS Made Easy publiceren

By december 8, 2020februari 15th, 2021No Comments

Voor degenen onder u die DNS Made Easy als DNS-provider gebruiken, volgen hier korte instructies voor het toevoegen van een DMARC-record. Als uw domein is toegevoegd aan DYN via een van hun partners, beheert u uw DNS-records via die hostingpartner.

 1. Maak het DMARC-record uw domein aan.
  1. Als u al een DMARC-record heeft, kunt u het verifiëren met onze gratis diagnostische tool.
  2. Als u een DMARC-record moet aanmaken, kunt u onze gratis DMARC Record Wizard gebruiken.
 2. Heeft u uw DMARC-record aangemaakt en geverifieerd? Log dan in op uw DNS Made Easy-dashboard.
 3. Ga in het DYN-portal naar de Add Record van uw domein.
 4. Klik op het plus-pictogram onder het gedeelte TXT-record en voer de volgende stappen uit:
  1. Het naamveld is de host voor uw domein, wat eigenlijk een computer binnen uw domein is. Uw domeinnaam wordt automatisch toegevoegd aan uw naam. Als u probeert een record aan te maken voor het www.example.com-systeem, hoeft vervolgens u alleen www in het tekstvak voor de naamwaarde in te voeren. Let op! Als u het naamveld leeg laat, wordt standaard het hoofddomein ingevuld.
  2. Voer uw DMARC-record in het veld Value.
  3. Voer in het TTL-veld de tijd in dat uw record in de cache zal blijven op systemen die uw record opvragen (naamservers, browsers, enz.). De TTL wordt in seconden ingesteld, dus 60 is één minuut. Systemen met een statisch IP-adres hebben meestal een TTL van 1800 of hoger. Systemen met een dynamisch IP-adres hebben meestal een TTL van 1800 of minder. Hoe lager de TTL, hoe vaker een klant de naamservers zal moeten opvragen naar het IP-adres van uw host (record); dit zal resulteren in meer zoekverkeer voor uw domeinnaam. Aan de andere kant kan een zeer hoge TTL een downtime veroorzaken wanneer u snel van IP-adres moet wisselen.
 5. Klik op toevoegen en klaar!

U kunt met behulp van onze DMARC Record Checker controleren of uw DMARC-record correct is gepubliceerd . Opmerking: afhankelijk van uw DNS-host kan het tot 48 uur duren voordat uw record wordt gepropageerd.

Heeft u een DMARC-record gepubliceerd, maar geen XML-rapporten ontvangen?

Als u hulp nodig heeft bij monitoring, implementatie of naleving van DMARC, meld u dan aan voor een gratis proefperiode van 14 dagen bij dmarcian.