Wat is een DMARC-record?

Als missiegedreven bedrijf is dmarcian erop gericht dat DMARC zoveel mogelijk wordt ingezet. Hierdoor komen we in contact met een breed scala aan mensen met verschillende kennisniveaus. We doen een stapje terug om naar iets fundamenteels te kijken: Wat is een DMARC-record?

A DMARC record is een tekstinvoer binnen het DNS-record dat de wereld vertelt wat het beleid van uw e-maildomein is als het gaat om het controleren of uw SPF en / of DKIM -check is geslaagd of mislukt.

Ook instrueert een DMARC-record de servers die uw e-mail aanraken op weg naar de eindbestemming om XML-rapporten terug te sturen naar het rapportage-e-mailadres dat in het DMARC-record is vermeld. Deze rapporten geven inzicht in hoe uw e-mail zich door het ecosysteem beweegt en stellen u in staat om alles te identificeren dat uw e-maildomein gebruikt.

Meer informatie over het publiceren van DMARC-records vindt u Hier kan je daar alles over lezen..

De DMARC Vermelding; Hoe ziet het eruit?

Een voorbeeld van een DMARC DNS TXT-record

"v=" geeft aan dat dit een DMARC-record is  

"p=" geeft het DMARC- beleid 

"rua=” geeft aan waar de gegevens naartoe moeten worden gestuurd 

RUA-rapporten geven een globaal overzicht van al het verkeer op een domein. De andere optie is RUF-rapporten die bewerkte kopieën van de individuele e-mails zijn die niet 100% voldoen aan DMARC. Terwijl RUA-rapporten het verkeer van de e-mail laten zien, bevatten RUF-rapporten fragmenten uit de eigenlijke e-mails zelf. RUA-rapporten zijn alles wat nodig is voor de implementatie van DMARC, maar meer geavanceerde gebruikers kunnen ook de RUF -tag toevoegen, die meer gevoelige informatie zal sturen.

Deze rapporten zijn in Extensible Markup Language (XML), wat niet gemakkelijk te lezen is:

Er zijn tools die deze XML-bestanden kunnen vertalen naar een begrijpelijk formaat. Diensten zoals dmarcian's, waar de RUA-rapporten naar kunnen worden verwezen, verwerken deze automatisch en geven u door middel van een krachtig dashboard inzicht om het identificeren van het geldige gebruik van uw e-maildomein te vergemakkelijken en tegelijkertijd misbruik te voorkomen. Een dmarcian-account slaat eerdere rapporten op, zodat u trends kunt observeren en gewaarschuwd kunt worden wanneer zich nieuwe bedreigingen voordoen.

Meer informatie over hoe u met DMARC aan de slag kunt vindt u Hier kan je daar alles over lezen..

Wilt u het gesprek voortzetten? Ga naar het dmarcian- forum