Als je net begint, maak een account aan op dmarcian. Vervolgens, terwijl u bent ingelogd op uw account, voeg uw domeinen toe aan de site.

Wanneer uw domeinen aan de site worden toegevoegd, publiceren DMARC records voor elk domein om gegevens te verzamelen. DMARC gegevens worden gegenereerd in een cyclus van 24 uur, dus geef de site een paar dagen de tijd om gegevens te verzamelen.

Als je nieuw bent op DMARC, nu zou het een goed moment zijn om bekend te raken met de technologie en wat deze kan doen.

Ga met gegevens naar het domeinoverzicht om de status van uw domeinen te beoordelen. Van daaruit kunt u klikken op de status van DMARC, SPF, DKIM en bepaal het volume van uw domeinen. Als u ooit de site wilt dwingen uw domein te vernieuwen (misschien omdat u zojuist een DMARC or SPF opnemen en willen dat de site de wijziging opneemt), klik op het pictogram Opties rechts van het domein en selecteer Vernieuwen.

Ga vervolgens in de navigatie rechtsboven naar de DMARC Manager> Bronviewer. dmarcian onderhoudt een aantal regels om legitieme e-mailbronnen te identificeren die kunnen verzenden DMARC-conforme e-mail. De Source Viewer wordt gebruikt om te identificeren welke e-mailbronnen moeten worden gewerkt om het nalevingspercentage zo dicht mogelijk bij 100% te brengen. Klik op de SPF/DKIM percentages om opmerkingen te bekijken over hoe u individuele bronnen in overeenstemming kunt brengen met DMARC.

De laatste tool om bekend mee te raken is de DMARC Manager> Detailviewer. Met deze tool kun je je DMARC gegevens op verschillende manieren. De bovenste helft van de pagina toont een tijdlijn van uw gegevens, samen met zoekparameters zoals datumkiezers, domein- en dataproviderskiezers, en een filteroptie die kan worden gebruikt om te laten zien wat er zou zijn gebeurd als DMARC beleid is ingevoerd.

De onderste helft van de pagina Detailweergave toont uw gegevens gegroepeerd in vier tabbladen op hoog niveau: DMARC-capabel, niet-conform, doorsturen en bedreiging / onbekend. Voor details over hoe dmarcian categoriseert gegevens, zie dit artikel. Elk tabblad toont groepen infrastructuur en details op DMARC nakoming. U kunt meer details over elke groep onthullen door het pluspictogram uit te vouwen. Fijne details op elke berichtenstroom kunnen worden onthuld door de daaropvolgende pluspictogrammen uit te breiden. Kolomdefinities voor de fijnmazige weergave kunnen worden gevonden door over kolomkoppen te gaan. Deze gegevens laten u precies zien hoe e-mailstromen die uw domeinen gebruiken worden waargenomen door e-mailontvangers.

Als je nieuw bent op dmarcian, geef het tabblad Bedreiging / Onbekend nog een keer en laat dmarcian weet of u een bij u bekende e-mailbron vindt. We onderzoeken de bron en voegen deze toe aan onze regels. Eenmaal toegevoegd, zal de bron van e-mail niet langer verschijnen in Bedreiging / Onbekend, waardoor het beheer van DMARC compliance gemakkelijker.

U kunt uw inleiding tot beëindigen dmarcian door de Source Viewer-tool opnieuw te bezoeken en te ontdekken met welke bronnen je hulp nodig hebt DMARC nakoming. Door op de groene of gele achtergrond te klikken SPF/DKIM percentages, ziet u een pop-up met opmerkingen over het configureren van de bron die moet worden DMARC compliant.

Zodra uw e-mailbronnen> 98% compatibel zijn met DMARC, bent u klaar om een ​​strengere DMARC beleid.