December 14, 1997
Jim Miller stuurt Paul Vixie een e-mail met zijn idee over het verifiëren SMTP MAIL VAN adres van middelen van uitgaande smtp MX dns records. Opmerking: deze gebeurtenis en de datum worden niet bevestigd door openbare gegevens en zijn uitsluitend gebaseerd op informatie die door Paul Vixie is verstrekt.
27-2000-XNUMX - Openbare vermelding van het idee om 'MS' (mail sender) DNS-records te maken
Bill Cole vermeldt op usenet-nieuwsgroep gewijd aan discussies over spam een ​​idee om 'MS' (Mail Sender) DNS-records te maken om uitgaande e-mailservers van een domein te registreren. Opmerking: Cole heeft later uitgelegd dat dit idee ook privé door Paul Vixie is genoemd door verschillende andere leden van MAPS-medewerkers. Paul schreef later een concept over het crediteren van een idee aan Jim Miller als de eerste persoon die hem erover vertelde.
1 juni 2002 - "Mail Transmitter RR" -ontwerp van David Green
David Green publiceert zijn concept genaamd "Mail-zender RR" op de mail-lijst van namedroppers (het concept specificeert nieuw MT-RR van dns type MT, maar vermeldt niet welk formaat het zou hebben). Opmerking: interessant is dat dit de eerste openbare vermelding is van het veld "Authorized-by" e-mail header dat later in andere IETF-concepten verscheen.
2 juni 2002 - "Repudiated MAIL FROM" concept door Paul Vixie
In reactie op het bericht van David Green, stuurt Paul Vixie naar namedroppers mail list een concept genaamd "MAIL VERZEGELEN VANAF".
December 3, 2002 - Eerste RMX-concept door Hadmudt Danish
Hadmut Danisch publiceert als Internet Draft de eerste versie van RMX (Een DNS RR voor eenvoudige SMTP-verzenderauthenticatie "). Het concept specificeert met behulp van nieuw DNS RR type RMX om een ​​IP4-netwerkblok of omleiding naar te publiceren APL record. Opmerking: Hadmudt beweert dat hij niet op de hoogte was van de dammen van Paul Vixie of David Green toen hij op het idee kwam van RMX
28-2003-XNUMX - Eerste DMP-concept door Gordon Fecyk
Gordon Fecyk publiceert als Internet de eerste versie (versie 00) van "Aangewezen Senders Protocol". Het voorgestelde ontwerp "DNSBL"zoals" formaat voor het autoriseren van gebruik van RFC2821 MAIL VAN naam:

${REVERSEDIP_1}.ds.client.smtp.tcp.${DOMAINNAME}. A 127.0.0.1
Latere versies van het concept (van versie 01 gepubliceerd op april 11, 2003) beginnen te gebruiken TXT dns record:
${REVERSEDIP_1}._smtp-client.${DOMAINNAME}. TXT "ds-allow"
Vanaf versie 02 van dit concept, dat werd gepubliceerd op Apr 28, 2003, was de naam gewijzigd in "Aangewezen Mailers Protocol" en daarna begonnen velen ernaar te verwijzen DMP Vanaf versie 03 van fecyk-dsprotocol series concepten is het formaat gewijzigd in:
$REV-ADDRESS-1.$ADDRESS-TYPE._smtp-client.$FQDN. TXT "dmp=allow"

-archived from openspf.org

SPF (Sender Policy Framework) bestaat al een lange tijd en heeft nu een rijke historie die teruggaat tot 1997. SPF Project de geschiedenis zelf begint in juni 2003.

Juni 10 2003 - Meng Weng Wong begint SPF-discuss e-maillijst
In juni plaatste 2003 Meng Weng Wong de allereerste versie van "Afzender toegestaan ​​van" als een eerste bericht op een nieuwe e-maillijst. Deze tekst is duidelijk een afgeleide van DMP (90% dezelfde tekst als versie 02 van dsprotocol-concept met versie verhoogd naar 03 voor SPF).

Augustus 18, 2003 - "mx operator" -optie voorgesteld door Wayne Schlitt
Dit zou het eerste bericht van Wayne Schlitt kunnen zijn SPF, waar hij een idee introduceert van wat later wordt SPF "Mx" -operator. Voorgestelde syntaxis is: *._smtp_client TXT "spf=mx-only"

Augustus 19, 2003 - "spf include" optie voorgesteld door David Saez
David Saez introduceert de optie "spf-include" die ook als begin diende SPF wordt meer dan alleen de syntaxis "spf = allow". Voorgestelde syntaxis is: spf-include = otherdomain.com

1 oktober 2003 - Start van de ASRG-MAIL UIT de gezamenlijke inspanningen van de voorstellen
Meng laat mensen op spf-discussiëren weten dat hij akkoord gaat om te fuseren SPF in een uniform voorstel voor het controleren van MAIL FROM dat moet worden ontwikkeld als onderdeel van ASRG. Ontwikkelingsinspanning echter op SPF gaat zelf verder, want spf-discuss is een openbare discussielijst die voor iedereen toegankelijk is, terwijl ASRG dit probeerde te doen als een privédiscussiegroep waaraan alleen gepubliceerde conceptauteurs deelnamen.

8 oktober 2003 - Gebruik van nieuwe RR in plaats van TXT voorgesteld
Paul Wouters dringt aan op nieuw gebruik DNS RR type in plaats van overbelast TXT-record. Meng tien dagen later zegt ook SPF heeft nieuw RR-type nodig.

10 oktober 2003 – SPF begint te lijken op wat u nu kent als v = spf1
Meng Weng Wong publiceert nieuw concept dat ideeën van mensen op de lijst verenigt in voorgaande 2 maanden en de syntaxis begint er meer op te lijken SPF (v = spf1) die we vandaag zien.

-archived from openspf.org

In 2004 de MARID-werkgroep kwam en ging, achterlatend in zijn tumultueuze wake verschillende technologieën: SPF en Zender ID. Beide technologieën zijn omgezet in Experimental IETF-concepten: SenderID als RFC 4406 en SPF als RFC 4408. Vele jaren later (in 2014) SPF is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd als Standaarden Track RFC 7208.
De geschiedenis SPF als een technisch document is behoorlijk dramatisch. Vanuit een adoptieperspectief SPF geniet brede acceptatie vanwege een paar evenementen:
  • In 2004 heeft Microsoft ondersteuning aangekondigd voor SPF. Dit viel samen met de betrokkenheid van Microsoft in de MARID-werkgroep.
  • In 2006 hield BITS vergaderingen en publiceerde richtlijnen gericht op de in te zetten financiële sector SPF, DKIMen TLS met de bedoeling de e-mailbeveiliging te verbeteren. Dit werk heeft een lange weg afgelegd om het gebruik van open standaarden in beveiligingskaders voor financiële dienstverlening te legitimeren.
Waarschijnlijk de grootste bestuurder van SPF adoptie gebeurde rond 2007: Hotmail liet het weten die SenderID en / of SPF was nodig om e-mail te bezorgen bij ontvangers van hotmail.com. Dit evenement is gepusht SPF in het rijk van e-mailmarketeers en algemene wijsheid over hoe e-mail kan worden afgeleverd. SPF records werden onderdeel van standaard e-mailconfiguratie-instructies.
SPF bestaat al lang. Wij bij dmarcian bestaan ​​al even lang, en we gebruiken DMARC maken SPF gemakkelijk. Voordat u tijd verspilt op het open internet, probeert u erachter te komen SPF, geef onze bronnen een kans.

Wilt u het gesprek voortzetten? Ga naar het dmarcian- forum