DMARCDMARC RecordTechnische Ondersteuning

Een DMARC-record publiceren

By september 25, 2020februari 6th, 2021No Comments

Een DMARC-record bestaat als onderdeel van uw DNS-record (Domain Name System), dat het verkeer op het internet routeert. U kunt aanvullende informatie in het DNS opnemen, zoals het DMARC-record van uw domein, een tekstinvoer in het DNS-record die aangeeft wat het beleid is van uw e-maildomein op basis van het geconfigureerde SPF- en DKIM-protocol.

Om het genereren en visualiseren van DMARC-gegevens mogelijk te maken, moet u een DMARC-record instellen voor elk domein dat u wilt controleren. Als u hulp nodig heeft bij het aanmaken van uw DMARC-record, kunt u gebruik maken van onze DMARC Record Generator.

Algemene instructies voor het publiceren van een DMARC-record

  • Log in op uw DNS-beheerconsole.
  • Ga naar het domein waar u een DMARC-record gaat publiceren.
  • De meeste DNS-beheerconsoles zullen hierom vragen:

Hostname: dit moet _dmarc zijn. OPMERKING: het “laag liggend streepje”-teken aan het begin is vereist.
Resource type: dit is TXT, aangezien DMARC-records in de DNS als TXT-resources worden gepubliceerd.
Waarde: dit is het DMARC-record zelf, in de vorm van v=DMARC1; p=none; rua=…

  • Opslaan en klaar!

De resultaten van het bovenstaande stellen e-mailontvangers in staat om de DNS voor uw DMARC-record op te vragen op de locatie  _dmarc.your-domain.com

U kunt controleren of uw DMARC-record correct is gepubliceerd met behulp van onze DMARC Record Checker. Opmerking: afhankelijk van uw DNS-host kan het tot 48 uur duren voordat uw record zich verspreidt. Heeft u een DMARC-record gepubliceerd, maar geen XML-rapporten ontvangen?

Specifieke instructies voor DNS-provider voor het publiceren van een DMARC-record

Hieronder volgen enkele veelgebruikte DNS-providers en instructies voor het opzetten van een DMARC-record via DNS:

Volgende stappen

Nadat u DMARC-records heeft gepubliceerd, zullen binnen een dag of twee de eerste DMARC-data gegenereerd worden in de vorm van rapporten die u inzicht geven in de manier waarop uw domeinen omgaan met e-mails. Deze rapporten zijn gebaseerd op XML en kunnen moeilijk te lezen en te begrijpen zijn, maar onze XML to Human Converter kan u daarbij helpen.

Als u veel rapporten ontvangt, zult u waarschijnlijk merken dat het dagelijks handmatig uploaden van rapporten niet praktisch is. dmarcian is gespecialiseerd in het verwerken van deze rapporten en in het uitstippelen van de stappen die nodig zijn om de uitrol van DMARC binnen een organisatie vlot te laten verlopen. Als u nog niet met uw DMARC-project bent begonnen, nodigen wij u uit u te registreren voor een gratis proefperiode van 14 dagen en we helpen u op weg.