Hoe te verzenden DMARC compatibele e-mail namens anderen

By 9 december 2015E-mail technologie

E-mail van andere mensen verzenden in een DMARC conforme manier kan op een aantal verschillende manieren worden bereikt. Dit artikel is bedoeld voor e-mailserviceproviders (ESP's) en elk bedrijf dat e-mail verzendt via de domeinen van hun eigen klant (voorbeelden: CRM's, bedrijven voor talentbeheer, factureringssystemen, enz.).

dmarcian houdt vol het DMARC Operation Resource Center waaronder een map met e-mailbronnen en als de bronnen kunnen verzenden DMARC compatibele e-mail. Als dit het geval is, zijn er opmerkingen opgenomen over hoe u de bron moet configureren om aan de voorschriften te voldoen DMARC.

Deze map bespaart veel tijd, voor een hele reeks mensen:

 • Domeineigenaren kunnen onmiddellijk ontdekken of hun CRM / talent-management / factureringssysteem kan verzenden DMARC compatibele e-mail, en zo ja, hoe dit te doen. U hoeft geen uren door te spitten door internetarchieven, aan de telefoon met ondersteuning of een oplossing samen te stellen op basis van gedeeltelijke informatie.
 • E-mailbronnen vermijden ondersteuningsverzoeken van mensen die willen weten of DMARC beschikbaar is.
 • Productmanagers bij een e-mailbron kunnen precies leren waar mensen om vragen wanneer ze daarom vragen DMARC ondersteuning. Dit verduidelijkt de vereisten, versnelt de implementatie en resulteert in een verzonden functie die tevreden klanten maakt.

In dit artikel wordt beschreven hoe u geautoriseerd wordt om namens een domein te verzenden, welke mogelijkheden vereist zijn om te verzenden DMARC compatibele e-mail, mogelijke wijzigingen in een onboardingproces voor klanten en wat u daarna moet doen DMARC is gepositioneerd.

Hoe te verzenden met behulp van het domein van een klant

DMARC compatibele e-mail is gemakkelijk te identificeren en werkt door een koppeling te maken tussen het domein van een klant en een stuk e-mail. We hebben een korte video gepusht over hoe DMARC werkt hier.

Er zijn verschillende manieren om aan het domein van een klant te worden gekoppeld, zodat DMARC compatibele e-mail kan namens een klant worden verzonden. NOTITIE: DMARC kunt u geverifieerde e-mail verzenden met een subdomein (zoals email.company.com), en nog steeds in staat om het hoofddomein te gebruiken in de Van: header (bijv Van: biedt @ company.com aan).

De beste benaderingen worden eerst vermeld, gevolgd door minder efficiënte benaderingen:

Domein delegatie

Wanneer een klant een subdomein delegeert dat u kunt beheren (zoals email.company.com), kunt u e-mail verzenden die naar het subdomein wordt geverifieerd en in de meeste gevallen e-mail verzenden via het hoofddomein in de Van: header (bijv Van: Beste aanbiedingen <offers@company.com>). Alles wat met verzenden te maken heeft DMARC compatibele e-mail wordt nu beheerd namens de klant, terwijl u het volledige subdomein beheert en beheert. Er zijn twee manieren om delegatie van subdomeinen te implementeren:

Volledige delegatie

De klant delegeert een volledig subdomein dat u kunt beheren. Door dit te doen, wordt u verantwoordelijk voor het subdomein en alles daaronder (inclusief subdomeinen van het subdomein). Het delegeren van het subdomein is het enige dat uw klant moet doen, waardoor dit een voorkeursbenadering is.

CNAMEs

De klant maakt verschillende CNAME's die verwijzen naar uw eigen domein. Dit is in feite een vorm van delegatie, behalve dat individuele services door elk worden gedelegeerd CNAME. Dit is net als volledige delegatie, behalve dat de klant aanvankelijk meer DNS-vermeldingen moet maken, waardoor dit een goede tweede is voor de voorkeursbenadering van volledige delegatie.

CNAME's worden meestal gemaakt voor:

 • SPF & stuiteren. Een klant maakt bijvoorbeeld een CNAME waaruit wordt verwezen marketing.customer-domain.org naar bounces.email-service-provider.com. De e-mail die namens de klant wordt verzonden, gebruikt een bounce-adres van @ marketing.customer-domain.org. Niet alleen is de overeenkomstige SPF record beheerd door jou (want het is echt het SPF opnemen voor bounces.email-service-provider.com), maar eventuele bounces worden naar u teruggestuurd in plaats van naar uw klant. (We hebben een korte publicatie gepubliceerd SPF Overzicht video hier.)
 • DKIM. De klant kan eenmaal meerdere CNAME-records maken die verwijzen naar uw eigen gepubliceerde openbare sleutels en u kunt die CNAME-records gebruiken om toe te voegen DKIM handtekeningen voor de e-mail die u namens de klant verzendt. Als u meerdere CNAME's hebt, kunt u roteren DKIM sleutels zonder dat de klant iets hoeft te doen. (We hebben een korte publicatie gepubliceerd DKIM Overzicht video hier.)
 • Koppelingen met e-mail toewijzen aan het domein van de klant. In plaats van links in te voegen die naar uw eigen domein verwijzen, kunt u links toevoegen aan de e-mail van uw klant die het domein van uw klant gebruiken. Wanneer iemand op een link in de e-mail klikt, wordt de CNAME teruggezet naar uw eigen services voor tracking, enzovoort.

heruitzetting

Relaying is soms een optie als slechts een kleine hoeveelheid e-mail namens de klant wordt verzonden. Een klant toestaan ​​om zijn e-mail te configureren om te worden doorgestuurd via een andere e-mailserver is een manier om dit te krijgen DMARC voldoet op zijn plaats ... als het relais zelf kan verzenden DMARC compatibele e-mail.

Twee manieren om dit toe te staan:

SMTP-relais

Laat klanten een SMTP-relais configureren voor alle e-mail die namens hen wordt verzonden. (We hebben een korte video-overzichtsvideo over SMTP, maar dit is niet van toepassing op doorzenden.) Degene die het relais beheert, wordt hiervoor verantwoordelijk DMARC nakoming. nadelen:

 • Bounce handling verdwijnt, tenzij het relais terugstuurt naar u voor afhandeling.
 • E-mailbezorging wordt de verantwoordelijkheid van de relay-operator, wat betekent dat uw e-mailservice nu afhankelijk is van iets dat door uw klant wordt beheerd.

Gebruikersreferenties configureren

Sta klanten toe om gebruikersreferenties te configureren. Hiervoor moet de klant een account maken voor uw service en vervolgens uw service configureren om de inloggegevens van de nieuwe gebruiker te gebruiken. U zou dan elke e-mail verzenden alsof u de gebruiker bent. nadelen:

 • U moet toegang op gebruikersniveau tot een groot aantal e-mailplatforms beheren, omdat uw eigen klant mogelijk Gmail, Yahoo, Microsoft, Lotus, Exchange, enz. Zou kunnen gebruiken.
 • U gebruikt de bronnen van uw klanten om namens de klant e-mail te verzenden.

Handmatige configuratie

In plaats van een gedelegeerd subdomein te bedienen (of CNAME's te gebruiken), kunt u klanten vragen hun domein te configureren zodat u ze kunt verzenden DMARC compliant email:

SPF

U kunt uw klant vragen om uw eigen netblocks toe te voegen aan die van de klant SPF record. Dit is gebruikelijk om te vragen, maar wordt vaak gedaan om de verkeerde reden. Als u dit doet, kunt u geautoriseerde e-mail namens de klant verzenden maar alleen als het domein van de klant wordt gebruikt in het bounce-adres van de e-mail die u verzendt. nadelen:

 • Bounced-berichten worden naar uw klant gerouteerd in plaats van naar u terug. U hebt geen zicht op problemen die van invloed zijn op uw prestaties als e-mailafzender, en uw klant krijgt een slechte gebruikerservaring.
 • Uw klant moet aan u denken met behoud van hun SPF record. Dit is vervelend voor uw klanten die een aantal andere afzenders moeten beheren die daarom hebben gevraagd opgenomen in hun SPF opnemen om de verkeerde redenen.

DKIM

U kunt klanten toevoegen DKIM gerelateerde sleutels in hun domein. nadelen:

 • Uw klant moet grote reeksen knippen en plakken in zijn domeinbeheersoftware. Fouten komen vaak hierbij voor, irritante gebruikers en uzelf.
 • Je kunt niet roteren DKIM toetsen zonder uw klant te vragen een taak uit te voeren. Dit is op zijn best saai. In het slechtste geval, een DKIM sleutel moet worden gedraaid vanwege een noodgeval (tijdens een vakantie!), en dit is waarschijnlijk de slechtst mogelijke interactie met de klant: “Uw sleutel wordt gebruikt om frauduleuze e-mail te verzenden. Kun je alles nu laten vallen om ons te helpen dit op te lossen? '

We voegen meer benaderingen toe als we ze ontdekken. Laat het ons weten als je een nieuwe manier hebt ontdekt die delen waard is.

Vereiste capaciteiten

Zoals hierboven beschreven, verzenden DMARC compliant e-mail namens uw eigen klanten kan via verschillende benaderingen worden bereikt. Elke benadering wordt een afweging in vermogen tussen "gemakkelijk voor mij" versus "gemakkelijk voor mijn klant". Omdat er een vaste hoeveelheid configuratie- en operationeel werk moet worden uitgevoerd, kunt u:

 • Doe dit namens uw klant,
 • het werk verdelen tussen uzelf en uw klant, of
 • laat je klant het werk doen.

Ongeacht de aanpak, er is altijd wat werk aan de hand om u toe te staan ​​om namens uw klant te verzenden:

Delegatie van subdomeinen

Klant

Eenmalige domeinconfiguratie om subdomein / CNAME's te implementeren.

U

 • Werking van het domeinsysteem voor de verwerking / verificatie / bewaking van subdomeinoverdracht / CNAME's.
 • E-mailserverfuncties om het subdomein van de klant te gebruiken in bounce-adres en in DKIM handtekeningen.
 • Onderhoud van SPF record.

heruitzetting

Klant

 • De klant moet zijn eigen relatiemiddel brengen.
 • Eenmalige configuratie om relay-informatie aan uw systeem toe te voegen.

U

 • E-mailserverfuncties om relais van de klant te gebruiken en - als u serieus e-mail wilt verzenden - om te gaan met bounce-verwerking. Omdat vrijwel elke e-mailserver de mogelijkheid ondersteunt om e-mail door te sturen, houdt het werk hier het blootstellen van deze functionaliteit aan klanten in om te profiteren van.

Handmatige configuratie

Klant

 • Eenmalige domeinconfiguratie om toe te voegen SPF records en DKIM sleutels ondertekenen.
 • Aanvullende configuratie indien SPF records moeten worden bijgewerkt of DKIM ondertekeningssleutels moeten worden vervangen.

U

 • E-mailserverfuncties om het domein van de klant te gebruiken in het bounce-adres en in DKIM handtekeningen.
 • Onderhoud van SPF opnemen en ervoor zorgen dat klanten hun updaten SPF opnemen wanneer u uw infrastructuur verandert. Dit is gemakkelijk als uw klanten omvatten: uw infrastructuur via SPF, of moeilijk als je klanten dingen toevoegt zoals ip4: in hun SPF Records.

De slimme lezer zal opmerken dat sommige veranderingen moeten worden doorgevoerd, ongeacht welke benadering wordt gevolgd. E-mail server functies zijn in alle gevallen vereist.

Er is veel gemeenschappelijke "vereiste mogelijkheid" tussen de niet-relay-benaderingen, met de belangrijkste verschillen die betrekking hebben op verschillende manieren waarop de klant zijn domein kan configureren om namens u te verzenden. Op basis van dit inzicht is het de moeite waard om het uw klanten gemakkelijk te maken als u al bent toegewijd om namens hen e-mail te verzenden.

Onboarding van klanten

De 1st-aanpak (delegatie van subdomeinen) is efficiënt vanuit het perspectief van het minimaliseren van hoeveel een klant moet implementeren voordat u kunt verzenden DMARC compatibele e-mail namens hen.

De 2nd-benadering (relais) ontlast in wezen het verzenden van DMARC compatibele e-mail naar uw klant. Deze aanpak kan de voorkeur hebben als u heel weinig e-mail verzendt namens uw klanten en de vereiste investering om te verzenden DMARC compliant email klopt niet.

De 3rd-benadering (handmatige configuratie) vereist dezelfde hoeveelheid klantimplementatie als de subdomeinafvaardigingsbenadering, maar er zijn meer specifieke wijzigingen vereist om aan de slag te gaan.

Bovendien kan de 3rd-aanpak als broos worden beschouwd: wijzigingen in uw eigen infrastructuur kunnen uw klant ertoe verplichten om overeenkomstige wijzigingen in de domeinconfiguratie aan te brengen. Het coördineren van dit soort wijzigingen kan omslachtig, duur en foutgevoelig zijn.

E-mail verzenden namens klanten

Verzending DMARC compatibele e-mail biedt veel voordeel voor uzelf en uw klant, en maakt uw e-mail gemakkelijk te identificeren. Als u geïnteresseerd bent in het verzenden van best-in-class e-mail (of zelfs alleen e-mail die wordt bezorgd!), overweeg om die extra stap te nemen en het domein van uw klant te gebruiken in alles met betrekking tot een e-mail:

 • E-maillinks kunnen afkomstig lijken te zijn van het domein van uw klant, maar wanneer iemand op een link klikt, kan deze worden onderhouden door uw eigen infrastructuur.
 • Hetzelfde geldt voor afbeeldingen en andere objecten: ze lijken afkomstig te zijn uit het domein van uw klant, maar worden bediend door uw eigen infrastructuur.
 • Servernamen met betrekking tot de bezorging van e-mail kunnen worden gewijzigd om het domein van uw klant weer te geven.

De bovenstaande wijzigingen zijn mogelijk als de subdomeinbenadering wordt gebruikt. Als u dit doet, is de e-mail die u namens uw klanten verzendt, ongelooflijk eenvoudig te identificeren en te bezorgen.

Als u geïnteresseerd bent om te worden vermeld de map met e-mailbronnen, Contacteer ons op support@dmarcian.com.

Als je vragen / opmerkingen hebt, kun je hieronder reageren of ons een bericht sturen support@dmarcian.com.