Video: DMARC - Return on Investment

By 7 december 2015E-mail technologie, Video's

We hebben een korte video over de ROI van DMARC samengesteld:

Deze video is onderdeel van een grotere videoreeks over alle dingen DMARC.

Het transcript volgt:


Het inzetten van DMARC kan een aantal zeer mooie voordelen opleveren voor verschillende facetten van een organisatie. Deze korte video bevat een aantal dingen om te overwegen bij het berekenen van de Return On Investment van DMARC.

Veel organisaties kijken voor het eerst naar DMARC vanuit een specifiek perspectief dat mogelijk geen rekening houdt met de totale waarde van DMARC.

  • Mensen in de beveiliging kunnen voordelen zien in DMARC als anti-phishing-technologie.
  • Mensen in marketing kunnen voordelen zien in DMARC als een manier om e-mail gemakkelijk te leveren en dus aan klanten te maken.
  • Mensen in management kunnen voordelen zien in DMARC als compliance-tool om ervoor te zorgen dat de normen van een organisatie worden nageleefd.

In werkelijkheid gebruikt iedereen overal e-mail, dus de waarde van DMARC kan verschillen, afhankelijk van het perspectief van een persoon. Wanneer u een ROI-pakket rond DMARC samenstelt, overweeg dan om de voordelen van DMARC samen te brengen in een compleet pakket.

Wanneer u DMARC implementeert, is het bovendien het beste om DMARC uit te rollen in alle domeinen van een organisatie in plaats van te focussen op individuele domeinen. We zullen de implementatie in alle domeinen van een organisatie 'Volledige implementatie' noemen en verwijzen naar eenmalige implementaties als 'ad hoc'. Tegen de tijd dat deze video voorbij is, zullen hopelijk de redenen voor Volledige inzet versus Ad-hoc duidelijk zijn.

Vanuit een louter anti-fraudeperspectief is de ROI van DMARC gekoppeld aan de intensiteit van misbruik dat een domein lijdt. Als er geen sprake is van misbruik van een domein, wordt het rechtvaardigen van de implementatiekosten van DMARC moeilijk. Als een domein ernstig wordt aangevallen, kan een organisatie een project mogelijk verantwoorden om een ​​domein in overeenstemming te brengen met DMARC. In deze context is de complexiteit van de e-mailinfrastructuur van een organisatie een belangrijke factor in de implementatiekosten. Grote organisaties die worden aangevallen, kunnen mogelijk de kosten van DMARC-implementatie rechtvaardigen als hun infrastructuur relatief eenvoudig is.

Naarmate de complexiteit van de infrastructuur groeit, neemt ook de complexiteit van het inzetten van DMARC toe, waardoor sommige zeer grote en complexe bedrijven in een positie worden geplaatst waarin DMARC buiten bereik is. Als iemand eraan toevoegt dat DMARC alleen bescherming biedt tegen exact domeinmisbruik van domeinen die zijn aangetroffen in de map From: e-mail van e-mail en dat criminelen look-a-like domeinen kunnen registreren om fraude te bestendigen, kan de ROI-berekening erg moeilijk zijn om te voldoen door dezelfde organisaties die het het hardst nodig hebben.

In plaats van DMARC als een op zichzelf staande antifraude-technologie te behandelen, moet het beveiligingsaspect van DMARC als een sterke reden worden beschouwd om bij veel mensen te worden ingezet.

Een groot voordeel bij de implementatie van DMARC is de vereenvoudigde aflevering van e-mail. Vanuit het perspectief van een marketeer die vertrouwt op e-mail om klanten te bereiken, kan de ROI losjes gekoppeld zijn aan de zogenaamde "e-mail deliverability" -problemen. E-mail deliverability is een grote overkoepelende term die mensen gebruiken om te beschrijven of een e-mail de kans heeft om in een inbox te worden afgeleverd. Als u veel e-mail verzendt van ongelijksoortige stukken infrastructuur en uw verzendmethoden zijn overal ter wereld, bent u misschien bekend met consultants die gespecialiseerd zijn in "e-mail deliverability".

De consistentie die DMARC aan het loodgieterswerk van e-mail toevoegt, betekent dat de aanzienlijke hoeveelheid budget die kan worden besteed aan het ontvangen van e-mail kan worden vrijgegeven met DMARC.

Bovendien vraagt ​​vrijwel elke grote consumentgerichte mailboxprovider (zoals de Gmails, Yahoo's en Microsofts van de wereld) om DMARC-compatibele e-mail te ontvangen om hun eigen taken voor het filteren van e-mail gemakkelijker te maken. In het licht hiervan, als u een bedrijf bent dat afhankelijk is van consistente e-mailbezorging, moet de ROI voor het implementeren van DMARC eenvoudig zijn - implementeer of plaats uw bedrijf in gevaar!

Als we teruggaan naar de volledige implementatie versus ad-hocbenaderingen, wanneer een organisatie het volledige implementatieproces doorloopt, wordt uiteindelijk een domeinbeheerfunctie gecreëerd die echte operationele efficiëntie en voordelen oplevert die verder gaan dan DMARC en blijven bestaan ​​nadat het implementatieproject is voltooid voltooid.

Als ten slotte DMARC wordt geïmplementeerd bij een organisatie in het gehele domeinportfolio, wordt het implementatieproces een stuk eenvoudiger en nemen de voordelen toe tot het punt waarop organisatiemanagers nieuwe hulpprogramma's krijgen om ervoor te zorgen dat e-mail wordt verzonden in overeenstemming met de normen van de organisatie. Er is een element van risicobeheer en het verminderen van blootstelling aan aansprakelijkheid wanneer een organisatie stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat haar e-mail onder controle is. Dit perspectief ligt grotendeels op het gebied van governance en compliance, maar kan op zich vaak een DMARC-implementatieproject rechtvaardigen.

Alles bij elkaar opgeteld, wordt de ROI voor het inzetten van DMARC opgeteld als alle voordelen in aanmerking worden genomen, als de juiste aanpak wordt gebruikt om het implementatieproject te beheren en als de investering wordt behandeld als een eenmalige upgradekost.

Ga naar dmarcian.com om aan de slag te gaan met DMARC.

Vragen? neem contact op met support@dmarcian.com
Social? dmarcian is op Linked-in, G +, twitter en misschien meer.
Bedankt voor het kijken!