DKIM is een gratis technologie die wordt gebruikt om een ​​e-mail terug te koppelen aan een domein. Wanneer een e-mail wordt verzonden, wordt deze ondertekend met een privésleutel en vervolgens gevalideerd op de ontvangende mailserver (of ISP) met behulp van een openbare sleutel die zich in de DNS bevindt. Deze actie certificeert dat de inhoud van de e-mail tijdens de overdracht niet is gewijzigd. Het helpt voorkomen dat iemand uw e-mail onderschept, wijzigt en vervolgens met gewijzigde informatie doorstuurt.
DKIM handtekeningen blijven bij doorsturen overeind. Hierdoor is DKIM qua beveiliging beter dan SPF én een essentiële manier om uw e-mail te beveiligen tegen phishing.

Wanneer zowel SPF als DKIM op een domein in werking zijn, kan dmarcian u precies vertellen wat er gebeurt en vervolgens een DMARC-beleid toevoegen op basis van deze feedback. U kunt altijd controleren of een e-mailbericht correct met DKIM is ondertekend en of het de SPF-controle doorkomt door eenvoudig de berichtheaders in de code te controleren.

dmarcian biedt u de DKIM Inspector om DKIM records te inspecteren en te valideren.