Wat is "Externe bestemmingsverificatie"?

Het DMARC-record van een domein kan gebruikers vragen om DMARC-rapporten naar een ander domein te sturen. Het domein example.org kan bijvoorbeeld een DMARC-record hebben van:

v=DMARC1; p=none; rua=mailto: dmarc_reports@sample.net

Dit DMARC-record vraagt mensen om rapporten over example.org naar het e-mailadres dmarc_reports@sample.nette sturen. Voordat rapporten worden verstuurd, moet sample.net gebruikers laten weten dat het OK is om de rapporten over example.org's naar sample.nette sturen. Anders worden de rapporten niet naar sample.net.

"Externe" domeinen in staat stellen om DMARC-rapporten te accepteren wordt "Externe domeinverificatie" genoemd.

Voor de nieuwsgierigen onder ons beschrijft de DMARC RFC in detail hoe rapportgenerators bepalen of sample.net rapporten met betrekking tot example.org mag ontvangen.

Externe domeinverificatie wordt mogelijk gemaakt wanneer sample.net een speciaal TXT-record publiceert op een specifieke locatie in de DNS. Als example.org gebruikers aanstuurt om DMARC-rapporten naar het sample.net -domein te sturen, zullen mensen die rapporten sturen op deze locatie naar een TXT-record zoeken:

example.org._report._dmarc.sample.net

...en het volgende als resultaat verwachten:

v=DMARC1;

Op deze manier kan de operator van sample.net gebruikers expliciet vertellen dat de rapporten van example.org's kunnen worden gestuurd naar sample.net.

dmarcian verwerkt gegevens voor een enorm aantal domeinen en voegt automatisch het External Domain Verification-record toe als dat nodig is. Dit is hoe mensen dmarcian kunnen gebruiken om DMARC-gegevens te verwerken door direct een dmarcian-meldingsadres in een DMARC-record in te voegen.

Als u meldingen ziet dat er voor wat betreft het DMARC-record van uw domein autorisatie ontbreekt voor externe bestemming, kunt u dat als volgt oplossen:

  1. Laat het externe bestemmingsdomein het externe domeinverificatierecord publiceren, of
  2. vermijd dit probleem door uw dmarcian-meldingsadres rechtstreeks in uw DMARC-record te publiceren.

Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt over externe domeinverificatie.