DKIM is een gratis technologie die gebruikt wordt om een e-mail terug te koppelen naar een domein. Wanneer een e-mail wordt verzonden, wordt deze ondertekend met een privésleutel en vervolgens gevalideerd op de ontvangende mailserver (of ISP) met behulp van een publieke sleutel die zich in het DNS bevindt. Deze actie bevestigt dat de inhoud van de e-mail niet is gewijzigd tijdens de overdracht. Het helpt voorkomen dat iemand uw e-mail onderschept, wijzigt en vervolgens met gewijzigde informatie doorstuurt.
DKIM-handtekeningen blijven bij doorsturen overeind. Hierdoor is DKIM qua beveiliging beter dan SPF én een essentiële manier om uw e-mails te beveiligen tegen phishing.

Wanneer ze samen op een domein worden gemonitord, kunnen SPF en DKIM u vertellen wat er gebeurt en hoe u specifieke DMARC-beleidsregels kunt toevoegen op basis van deze feedback. U kunt altijd controleren of een e-mailbericht correct is ondertekend met DKIM en of het de SPF-check doorkomt door simpelweg de bericht-headers in de code te controleren.

dmarcian aanbiedingen diagnostische hulpmiddelen inspecteren en valideren DKIM Records.