Wat is "Externe Bestemmingsverificatie"?

By 23 juni 2016industry News

De DMARC-record van een domein kan de wereld vertellen om DMARC-rapporten naar een ander domein te verzenden. Bijvoorbeeld het domein example.org kan een DMARC-record hebben van:

v=DMARC1; p=none; rua=mailto: dmarc_reports@sample.net

Dit DMARC-record vertelt mensen om rapporten over te verzenden example.org naar het e-mailadres van dmarc_reports@sample.net. Voordat rapporten worden verzonden, sample.net moet de wereld vertellen dat het OK is om te verzenden example.org's rapporteert aan sample.net. Anders worden geen rapporten verzonden naar sample.net.

Het toestaan ​​van "externe" domeinen om DMARC-rapporten te accepteren, wordt "Externe domeinverificatie" genoemd.

Voor degenen die van teveel informatie houden, de DMARC RFC beschrijft in detail hoe rapportgenerators bepalen of sample.net toestemming heeft om rapporten met betrekking tot example.org te ontvangen.

Externe domeinverificatie is mogelijk gemaakt wanneer sample.net publiceert een speciale TXT-record op een specifieke locatie in de DNS. Als example.org vertelt de wereld om DMARC-rapporten te verzenden naar de sample.net domein, mensen die rapporten verzenden, zoeken naar een TXT-record op deze locatie:

example.org._report._dmarc.sample.net

..en verwacht dat het resultaat:

v = DMARC1;

Op deze manier, de exploitant van sample.net kan de wereld dat expliciet vertellen example.org's rapporten kunnen worden verzonden naar sample.net.

dmarcian verwerkt gegevens voor een enorm aantal domeinen en voegt automatisch het externe domeinverificatierecord toe als dat nodig is. Op deze manier kunnen mensen Dmarcian gebruiken om DMARC-gegevens te verwerken door direct een dmarcian rapportage-adressering in te brengen in een DMARC-record.

Als u waarschuwingen ziet dat de DMARC-record van uw domein 'Ontbrekende autorisatie voor externe bestemming' is, is de oplossing om:

  1. Laat het externe doeldomein het externe domeinverificatierecord publiceren, of
  2. vermijd dit probleem helemaal door uw dmarcian rapportage-adres rechtstreeks in uw DMARC-record te publiceren.

Neem gerust contact met ons op voor vragen over het mysterieuze onderwerp Externe domeinverificatie.