Wat is "Externe Bestemmingsverificatie"?

By 23 juni 2016industry News

Een domein DMARC record kan de wereld vertellen om te verzenden DMARC rapporteert naar een ander domein. Bijvoorbeeld het domein example.org heeft misschien een DMARC record van:

v=DMARC1; p=none; rua=mailto: dmarc_reports@sample.net

Dit DMARC record vertelt mensen om rapporten over te sturen example.org naar het e-mailadres van dmarc_reports@sample.net. Voordat rapporten worden verzonden, sample.net moet de wereld vertellen dat het OK is om te verzenden example.org's rapporteert aan sample.net. Anders worden geen rapporten verzonden naar sample.net.

Toestaan ​​dat “externe” domeinen accepteren DMARC rapporten wordt "Externe domeinverificatie" genoemd.

Voor degenen die van teveel informatie houden, de DMARC RFC beschrijft in detail hoe rapportgenerators bepalen of sample.net toestemming heeft om rapporten met betrekking tot example.org te ontvangen.

Externe domeinverificatie is mogelijk gemaakt wanneer sample.net publiceert een speciale TXT-record op een specifieke locatie in de DNS. Als example.org vertelt de wereld om te verzenden DMARC rapporteert aan de sample.net domein, mensen die rapporten verzenden, zoeken naar een TXT-record op deze locatie:

example.org._report._dmarc.sample.net

..en verwacht dat het resultaat:

v=DMARC1;

Op deze manier, de exploitant van sample.net kan de wereld dat expliciet vertellen example.org's rapporten kunnen worden verzonden naar sample.net.

dmarcian verwerkt gegevens voor een enorm aantal domeinen en voegt indien nodig automatisch het externe domeinverificatierecord toe. Dit is hoe mensen dmarcian kunnen gebruiken om te verwerken DMARC gegevens door een dmarcian rapportage-adres direct in te voegen in een DMARC record.

Als u waarschuwingen ziet die van uw domein zijn DMARC record is "Ontbrekende autorisatie voor externe bestemming", de oplossing is ofwel:

  1. Laat het externe doeldomein het externe domeinverificatierecord publiceren, of
  2. vermijd dit probleem helemaal door uw dmarcian-rapportadres rechtstreeks in uw te publiceren DMARC record.

Neem gerust contact met ons op voor vragen over het mysterieuze onderwerp Externe domeinverificatie.