Werken op afstand wordt steeds meer een optie voor werknemers, met veertig procent meer werkgevers die flexibele werkplekopties bieden dan vijf jaar geleden alleen al in de VS*. dmarcian Deployment Consultant Fred Bianchi vertelt over zijn ervaring met de overgang naar een Remote-First-omgeving.

Na het grootste deel van mijn carrière in een kantoor te hebben gewerkt, is werken op afstand een nieuwe ervaring geweest. Omdat personeel op afstand een snelgroeiende trend is en gemeengoed worden, Ik dacht dat ik wat inzichten zou delen die ik sinds mijn werk heb opgedaan dmarcian, een bedrijf op afstand.

Een vaste routine helpt bij discipline

Als je niet het gevoel hebt dat zelfdiscipline je kracht is, moet je een zelfbeoordeling doorlopen om te bepalen of werken op afstand geschikt is voor jou. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, met een bepaalde hoeveelheid voorbereiding, kan bijna iedereen het doen; voor mij zijn routines de sleutel.

In mijn vorige functies had ik routines. Ik had een routine voor het werk, een routine op het werk en een routine na het werk. Terwijl u vanuit huis werkt, moet u nog steeds uw routines hebben. Het kan zoiets eenvoudigs zijn als een alarm instellen, zodat je de ochtend dingen kunt doen die je vroeger deed, zoals een kop koffie drinken, e-mails beantwoorden, het nieuws bekijken - wat het ook is.

Een van mijn routineprioriteiten is om tijdens de werkdag een wandeling rond het blok te maken om te resetten. Ik denk dat iedereen die ooit eerder in een kantoor heeft gewerkt, ernaar heeft uitgekeken om een ​​lunchpauze te nemen. Het is belangrijk om rekening te houden met pauzes terwijl u op afstand werkt.

Uw werkruimte moet opzettelijk zijn

Tijdens mijn vorige baan had ik een kleine operatie die hersteltijd thuis vereiste, en ik werkte ongeveer zes weken aan de keukentafel. Ik had mijn monitor en toetsenbord ingesteld zoals ik dat bij mijn normale bureau zou doen, maar het viel mijn keukentafel binnen. Toen begon ik mijn huis kwalijk te nemen; als ik in mijn familiekamer televisie zat te kijken, keek ik naar de monitors op mijn keukentafel. Die tegenstrijdige scène liet me niet toe een gevoel van scheiding tussen werk en mijn persoonlijke ruimte te hebben. Ik werd er constant aan herinnerd dat er een verband was met mijn huis en mijn werk. Toen ik thuiskwam, voelde het vaak alsof ik naar kantoor ging - het was een constante bron van stress.

Je moet een speciale ruimte hebben, dus als je werk verlaat, kun je mentaal werk achterlaten in die ruimte. Het is fysiologisch belangrijk omdat mensen een vertrouwde routine van werken kunnen behouden; voor het externe personeel is een gedeelte van het huis meestal gereserveerd voor uw kantoor (en er is een belastingafschrijving!). Je gaat naar je werk, net als vroeger, en je woon-werkverkeer is een stuk korter.

Ik verbouwde een gedeelte van mijn huis dat veel spullen verzamelde, een opslagruimte min of meer, naar mijn werkruimte. Ik ruimde het op, schilderde de muren, kreeg een goed bureau en stoel; de getransformeerde kamer werd mijn aangewezen werkstation. Het geeft me het gevoel op kantoor te zijn.

Isoleer jezelf niet

Een van mijn belangrijke routines is met mensen praten. Wanneer u op afstand werkt, is het belangrijk om te blijven communiceren met mensen op manieren die voor u beschikbaar zijn - verbinding maken via de telefoon, via instant messaging, videoconferenties of alles wat u tot uw beschikking heeft om contact te houden met collega's. Hoewel ze niet naast je staan, moet je toch zoveel interactie behouden en cultiveren als je kunt en jezelf niet isoleren.

Wanneer u op afstand werkt, is het net zo belangrijk als altijd om samen te werken. Met de tools die we met elkaar moeten communiceren - Slack, ClickUp, e-mail, berichten, conference calls - voel ik me niet geïsoleerd. Ook al weet ik dat er geen andere is dmarcian werknemer voor zeshonderd mijl van waar ik zit, zo voelt het niet.

De enige keer dat het lastig was, waren de eerste paar maanden, want elke keer dat je aan een nieuwe baan begint, leer je mensen kennen, hun persoonlijkheden, hun eigenaardigheden. Dat deel is een beetje meer een ramp-up dan je normaal zou ervaren in een kantoor; wanneer je op afstand werkt, moet je meer opzettelijk zijn in het verbinden met mensen. Naarmate je dat verhoogt, leer je iedereen in het bedrijf kennen, niet alleen mensen in wat normaal gesproken je directe omgeving zou zijn.

Vaak zijn er mogelijkheden om uw collega's te ontmoeten op offsite evenementen, beurzen en conferenties. Je moet de waarde van wat tijd doorbrengen met je collega's niet onderschatten als je de kans hebt.

Zorg ervoor dat je aan het einde van de dag uitcheckt

Als je klaar bent met werk op een gewone kantoorbaan, wat is dan je routine? U schakelt uw computer uit, schakelt uw bureaulamp uit, staat op en gaat naar huis. Sommige mensen kunnen blijven hangen, misschien een paar minuten op internet surfen. Als u op afstand werkt, moet u nog steeds die kleine dingen doen die het einde van de dag aangeven - een manier om de overgang van uw professionele headspace naar uw persoonlijke leven te markeren. Vind uw decompressieroutine en houd u eraan zodat u de balans tussen werk en privé kunt behouden.

het werken op afstand

Tot slot

Hoewel ik hier alleen maar de oppervlakte heb bekrast, hoop ik dat mijn op afstand werkende inzichten diegenen van jullie zullen helpen die, net als ik, nieuw zijn in de afgelegen scène. Vooruitgang in digitale technologie heeft het mogelijk gemaakt om effectief op afstand te werken, wat voordelen oplevert voor bedrijven en haar werknemers. Met wat voorbedachtzaamheid en planning kunt u werken vanuit huis (of waar u ook bent) comfortabel, gemakkelijk en zelfs productiever maken dan op kantoor.

Bedankt voor het lezen.

Wilt u het gesprek voortzetten? Ga naar het dmarcian- forum